Niin mikä oli?

Mene minun kanssani Naimisiin!

Tänä päivänä yksityishenkilönä on mahdotonta päästä ehdolle. Puolueen perustaminen on turhaa ja jos vanhoille lähtee, siellä ehdolle pääseminen on suuremmaksi osaksi tyhjän päälle hyppäämistä. Saat ne sinun 5000 ääntä ja mitä sitten? Muistan vuodelta nakki et peruna historian opettajan hyvän luennon tästä aiheesta. Kuinka Suomessa on demokratia. Silti jos et ole (laita puolue tähän) - nuorissa niin turha edes yrittää. Vaikka kannatusta ja ideoita olisi tuhat, kuinka tästä meidän lintukodosta saadaan parempi, ei se auta. Raha tuntuu kyllä auttavan, oli puolue mikä tahansa. Joten miten sinne ehdolle sitten pääsee? Ehkä teen tästä asiasta oman blogin, kaikki YouTube jutut yms. Mukaan lukien, jotta kansa tietäisi, miten sinne päättäjäksi päästään..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Meille uskonsa vanhoihin puolueisiin menettäneille on oma puolueensa, ja kunnallisvaalilistoilla on kosolti tilaa:

http://viskipuolue.fi/yleisohjelma/
https://www.facebook.com/viskipuolue/

Älä anna ensivaikutelman hämätä, kyllä tässä (melko) vakavissaan ollaan. Jos kiinnostaa, niin hakemusta vetäämään.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Tässä on hyvä projekti yksilön vapautta ajavalle Liberalle, Elina Lepomäelle ja Liberan hallitukseen valitulle Suvi-Anne Siimekselle: yksilön vapautta rajoittavien puolueiden lakkauttaminen. Yksityishenkilönä on mahdotonta päästä edes ehdolle, sanoo Susanna Hyrkäs aivan oikein.

Miksikähän Lepomäkikin toimii puolueessa ja puolueen hyväksi kun kuitenkin puhuu yksilöistä ja niiden vapaudesta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vaitsijayhdistykset ja niiden perustamat yhteislistat olisivat kauhistus puolueille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mieti mieluummin mikä puolue on kylliksi hyvä ottamaan juuri sinut ehdokkaaksi kaikkiin mahdollisiin vaaleihin ja ilmoita sille suostumuksesi.

Hyvällä itsetunnolla varustettu kansalainen on kullan arvoinen jokaiselle puolueelle.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

5000 ääntä on todella paljon ( http://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/2015/eduskuntava... ) ja jos luulee sellaisen potin saavansa Uudellamaan vaalipiirissä on oltava jo vankasti tunnettu henkilö äänestäjien parissa ja tehtävä paljon vaalityötä hyvän tukiryhmän kanssa. Joltinenkin budjettikin on oltava. Ennenkaikkea homma on niin, että ihan yksin ei kukaan merkittävää äänipottia haali. Pitää myös osata katsoa oikeaan paikkaan: ensisijaisesti kerätään ääniä sille oman porukan listalle ja sitten toissijaisesti koetetaan oman tiimin kanssa saada omaa sijoitusta listalla mahdollisimman hyväksi. Vaalityö on monella tavalla erittäin sosiaalista. Jos ei tähän pysty niin sitten ei ehkä ole sopiva hoitelemaan yhteisiä asioita. Se politiikanteko se vasta joukkuepeliä onkin.

Pohjimmiltaan puolueet ovat kansalaisjärjestöjä. Kuntavaaleissa paikallisyhdistykset asettavat ehdokkaat, ek-vaaleissa piiri, jonka päättäjät valitaan paikallisyhdistyksistä. Jäsenäänestyksiäkin käytetään.

Kuntavaaleista sanoisin, että monet puolueet tavoittelevat täyttä ehdokaslistaa. Listoilla on ihan riviehdokkaitakin ja lukeepa joidenkin nimen perässä myös (sit.). Kaikki puolueet eivät tosin sitoutumattomia ota ja heidänkin on sitouduttava listan vaaliohjelmaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vaalilaissa on määritelty jäsenäänestykset, mutta niitä ei toteuteta, eikä valvonta kuulu edes oikeuskanslerille, koska puolueet ovat yhdistyksiä.

Toimituksen poiminnat