Niin mikä oli?

Ja näin hallitus vei meiltä oikeuden ruokaan!

Kuten otsikossa jo lukeekin, meiltä ruokavammaisilta vietiin taas viimeinenkin. Jos ihan oikein muistan niin ihan vuosi sitten keliakialiitto oli laskenut että keliaakikon ruokakorvaus tulisi kolminkertaistaa, että päästäisiin samoihin hintoihin kuin ei keliaakikolla.

 

22.60€/kk oli tuokin suuri leikkaus köyhälle. Ei sillä, kyllä rikkaille keliakia sopii, ihan varmana lapsilisääkin kelpaa. Mitä jos otettaisiin tulotasoon verrattavat tuet käyttöön, ihan silleen maalaisjärjellä. Ei siis niin että about avopari asuu yhdessä, toinen on töissä ja toinen ei, ja vaikka kuinka todistetaan että toinen elää köyhyydessä niin sitä ei usko kukaan. Ehkä seuraavan kerran kun kelaan päin tulee asiaa, pyydän tädiltä/sedältä siellä kun kieltävät jopa työttömyystuet sen varjolla, että avokkina tienaa liikaa ja koska hänellä on omaisuutta, ja näin olettavat että hän maksaisi elämiseni, että mitäpä jos he ottaisivat minut kelaan töihin tai vaihtoehtoisesti kustantaisivat minut omasta palkastaan kerran kun luottavat siihen että joku muu sen tekee, kun heiltä se niin helposti sujuu..

Jos sitten yrittäisin firman perustaa, ihan itsekseni jotain pientä kotoa niin sekään ei onnistu ilman järkyttäviä veroja ja puolen metrin paperipinoja, mistään yrittäjien tuista puhumattakaan. Ei taida tulla uutta supercellia tai Roviota Suomeen ihan heti tällä asenteella taaskaan. 

Herätkää ihan oikeesti suomen kansa! Milläköhän saataisiin talous nousuun? Olisko työllä? no mistä sitä työtä saadaan? firmoista tietenkin. Ja jos Suomi maana sortaa pienyrityksiä niin ei se ihme olekaan että niitä työpaikkoja ei ole. Suosittelen kaikille englannin kielen edes jotenkin omaaville edes ylppäripaperin omaaville, että lähtekää hakemaan duunia ulkomailta. UK, USA, Australia ja Kanada näin nyt ihan alkuun. Kyllä meidän yliopisto ja ihan perus kirjotuspaperitkin siellä kelpaa 50k/vuosi palkkaan. Kerran kun oma maa ei ota niin....

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

50k/vuosi on muutes noissa mainitsemissasi maissa köyhälistöä, ja kotimaassakin vain alempaa keskiluokkaa.

Vaan siitä toki samaa mieltä, että avokin tulot ovat avokin tuloja, eikä nykyään ole tapana puolisoa elättää, jos se nyt ylipäätään on edes suvaittavaa. Asia vaatii lainmuutosta. Sitä lainmuutosta odotellessa kannattaa ilmoittaa osoitteeksi poste restante, niin johan tuet rullaa.

Käyttäjän Logoht kuva
Susanna Hyrkäs

Siis UK :ssa 1.2k on hyvä tulotaso Lontoossa olettaen että elät jonkun toisen kanssa - mitä suurin osa tekee - USA:ssa dollarin arvo ja euroon nähden on surkea..

Poste Restantte ei toimi sanoo kokemuksen rinta ääni...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Käsittääksen mikään laki ei velvoita elättämään avopuolisoa.
Joitakin vuosia sitten muuttui käytäntö ottaa aviopuolison tai avokumppanin
tulot huomioon työttömyyskorvausta määriteltäessä.

Pekka Pylkkönen

Ainakin toimeentulotukilaissa määrätään että jokaisen on pidettävä huolta omasta, lastensa ja puolisonsa elatuksesta. Missä ei luulisi olevan mitään moraalitonta. Päin vastoin, luulisi sen olevan melkein itsestäänselvyys.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ellei ole mitään avioliittosopimusta ei ole myös juridista sitomusta elättää toista aikuista.
Miten avopuolison voi erotella kämppäkaverista? Yhteinen jääkappi ei merkitse välttämättä yhteistä taloutta.

Käyttäjän Logoht kuva
Susanna Hyrkäs

Kerro tämä niin Kelalle, sossuille ja tietenkin työttömyystoimistolle. He katsoivat kuitenkenin avopuolison ansiot ja tulot sen verran koviksi että sieltä ei herunut mitään.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tiedän sellaisia jotka ovat kertoneet, eli kiistäneet elävänsä yhteistaloudessa.
Mielestäni tällainen vaatimus, joka ei perustu mihinkään valvollisuuteen on laiton.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ei tässä enääñ ole kyse siitä että luodaan toimintamahdollisuutta uusille starup yrityksille ja itsensä työllistämiselle vaan kalastellaan hinnalla millä hyvänsä kansainvälisiä suuryhtiöitä jos vaikka onnistuttaisiin saamaan vaikka Coca Cola siirtämään pääkonttorinsa ja H&M vaatetehtaansa tänne Suomeen.

Toimituksen poiminnat